Artiklen er oprindeligt bragt i Børsen Ledelse
Mikkel Ejsing
Partner, Resonans A/S

Er strategien stadig på ferie?

Genopliv strategien

I juni “venter vi lige til efter ferien”, i juli er der mere eller mindre lukket ned, og i august “skal vi lige lande”. Sommerferien i Danmark betyder efterhånden 2-3 måneder med nedsat udviklingsaktivitet i mange virksomheder. Få 5 idéer til hvordan I puster liv i strategirealiseringen, hvis den har tabt pusten – så der også er råd til sommerferie om tre år.


Velkommen tilbage! Har du nydt sommerferien? Hvad med strategien? Stadig på ferie? I Danmark betyder sommerferien efterhånden flere måneder med nedsat udviklingsaktivitet i mange virksomheder. I juni “venter vi lige til efter ferien”, og i august “skal vi lige lande”. Der prioriteres hårdt, holdet er ikke samlet og driften vinder. Det er forståeligt nok. Men det er også hamrende ærgerligt at tabe momentum på de strategiske initiativer og aktiviteter, som skal fremtidssikre virksomheden. Det er med andre ord nu, du som leder skal puste liv i strategien igen og vise, at både den, du og organisationen er tilbage med fuld styrke. Vi har samlet fem konkrete idéer til, hvordan I effektivt og hurtigt får pustet liv i strategirealiseringen, hvis den har tabt pusten:

  1. Saml og mobilisér tropperne
  2. Genbesøg vision og formål
  3. Gør status og fremhæv fremskridt
  4. Fortæl de gode historier om konkrete resultater
  5. Involvér bredt i at justere planen for resten af året

Læs mere

Læs mere om idéerne i artiklen fra Børsen Ledelse.

Læs artiklen online

Hent artiklen som PDF

Vidensbank

Flere artikler

Vi skriver artikler der kan hjælpe topledelser, bestyrelser, medarbejdere, borgere og erhvervsaktører med at lykkedes bedre - både sammen og hver for sig.

Find og forstør: Nye og lovende tiltag ved hjælp af spurtevaluering
Det er en god ide at finde og forstørre det, der virker iden offentlige sektor. Så kan andre lære af det og få inspiration til nytænkning. Men vi skal være så sikre som muligt på, at det, vi har fundet, har en positiv effekt.
Politikerforum: Christiansborg burde have tillidsrepræsentanter til at sikre ordentlige arbejdsvilkår for politikerne
Der er masser af vilde problemer, som kalder på politisk lederskab, hvor politikere sætter en tydelig retning og anviser gode og kreative løsninger. Men hvordan sikrer vi, at vores folkevalgte politikere brænder igennem uden at brænde ud
Kære medarbejder: Bland dig i strategiarbejdet
Medarbejderne spiller en afgørende og central rolle i strategiarbejdet på arbejdspladsen. Deres aktive deltagelse og engagement er afgørende for at sikre at strategien ikke blot forbliver på ledelsens bord, men bliver et fælles anliggende.
Inspiration

Få seneste nyt om strategirealisering

Vil du gerne følge med i de seneste trends og udviklinger indenfor strategirealisering, så er vores LinkedIn-side det rette sted for dig.

Besøg os på LinkedIn