Toplederinterview

Kim Saaby Hedegaard

CEO, Power-to-X, Topsoe
”Jeg skal oversætte strategien til noget, der giver mening for alle”

Topsoe har overskriften "To be recognized as the global leader in carbon emission reduction technologies".


Strategi i Topsoe

Topsoes vision har overskriften: ”To be recognized as the global leader in carbon emission reduction technologies by 2024”. I efteråret 2020 begyndte arbejdet med realiseringen af strategien, hvor der er opstillet en række ambitiøse målsætninger, som kræver både reduktion i omkostningerne og radikal innovation af produkter og processer.

Hvad er den største udfordring i jeres strategirealisering?

Det kræver et kæmpe oversættelsesarbejde. Vi i topledelsen har brugt tre måneder på at formulere strategien og synes selv, at den står lysende klart, men det kræver tid for folk at tage den til sig og få samme passion og forståelse som os. Det er drøjt at realisere og kræver repetition, systematik, struktur og disciplin. Men faktisk bliver vores kommunikation modtaget ret positivt.

Hvad er strategirealisering for dig?

At jeg kan træde tre skridt tilbage fra den daglige drift, løfte blikket og kigge mod en længere tidshorisont. I strategiarbejdet skal man være i stand til at koble sig af det, der kan lade sig gøre lige nu, og turde tænke de større tanker, men en strategi skal også, ud over at have en klar ambition og en veldefineret tidshorisont, kunne tale til passionen og hjertet. Vi fortæller, hvor vi skal hen og hvorfor, men vores folk er de bedste til at definere, hvordan vi kommer derhen.

Toplederinterviews

Se flere toplederinterviews

Bikubenfonden, Sine Egede Eskesen
Strategiarbejde kalder på tværgående missioner, modige valg og en dyb involvering af omverdenen for at skabe vedvarende samfundsmæssige og sociale forandringer.
Komponent, Jonatan Schloss
Komponent har i deres strategi fokus på at skabe tilbud, der udvikler lokaldemokratiet og gør kommunerne kompetente til at forny velfærden.
Nordfyns Kommune, Morten Volmer Pedersen
Med afsæt i kommunens Vision 2021 stilles skarpt på følgende udfordringer, som kommunen står over for de kommende år. Nemlig, Velfærd, Vækst og Grøn omstilling.