Artiklen er oprindeligt bragt i Børsen Ledelse
Anne-Mette Scheibel
Partner, Resonans A/S
Mikkel Ejsing
Partner, Resonans A/S

Direktører enige: Innovation kræver partnerskaber på tværs af sektorer

Stærke partnerskaber er afgørende, hvis virksomheder, offentlige organisationer og NGO’er skal lykkes med at forløse hinandens enorme potentialer og skabe både bedre velfærd og god forretning.

Så klart kan et af de helt centrale budskaber fra Davos og World Economic Forum januar 2018 formuleres. “Hvis vi skal være hurtigere på innovationen, kræver det, at vi slår os sammen og samarbejder”, lyder det fra bestyrelsesformand i A.P. Møller – Mærsk og Siemens. For ingen virksomhed, offentlig organisation eller NGO kan løse verdens store udfordringer selv.

For erhvervslivet er partnerskaber en god forretning på den lange bane. For den offentlige sektor er det vejen til bedre velfærd og en stærkere dialog med borgere, virksomheder og lokalmiljø. For NGO´erne er det vejen til bedre løsninger på de problemer, som de er sat i verden for løse. Vi har talt med tre direktører fra det private erhvervsliv, det offentlige og den frivillige sektor for at høre, hvorfor de indgår i partnerskaber, hvad de giver, og hvad de får tilbage. De er:

  • Divisionsdirektør Hanne Selsholt Britz fra De Forenede Dampvaskerier, DFD
  • Kommunaldirektør Frank E. Andersen, Gentofte Kommune
  • Direktør Anders Folmer Buhelt, Ungdommens Røde Kors

Relevant læsning for dig, der har ambitioner om at…

  • lykkes med nye partnerskaber
  • få nye perspektiver på jeres udfordringer og lære en masse nyt
  • blive udfordret på din virksomhed eller organisations eksisterende metoder
  • opdage store potentialer for forbedringer i jeres praksis
  • blive dygtigere og møde personer, organisationer og netværk, som I ellers aldrig havde stiftet bekendtskab med
  • Komme godt fra start med nye partnerskaber
  • Gøre alle til vindere!

Læs mere

Hop over hos Børsen Ledelse, lær af direktørernes erfaringer med, hvad der skal til for at lykkes med partnerskaber, og brug dem, når du og din organisation tager næste store skridt mod nye værdifulde partnerskaber.

Læs artiklen online

Hent artiklen som PDF

Vidensbank

Flere artikler

Vi skriver artikler der kan hjælpe topledelser, bestyrelser, medarbejdere, borgere og erhvervsaktører med at lykkedes bedre - både sammen og hver for sig.

Find og forstør: Nye og lovende tiltag ved hjælp af spurtevaluering
Det er en god ide at finde og forstørre det, der virker iden offentlige sektor. Så kan andre lære af det og få inspiration til nytænkning. Men vi skal være så sikre som muligt på, at det, vi har fundet, har en positiv effekt.
Politikerforum: Christiansborg burde have tillidsrepræsentanter til at sikre ordentlige arbejdsvilkår for politikerne
Der er masser af vilde problemer, som kalder på politisk lederskab, hvor politikere sætter en tydelig retning og anviser gode og kreative løsninger. Men hvordan sikrer vi, at vores folkevalgte politikere brænder igennem uden at brænde ud
Kære medarbejder: Bland dig i strategiarbejdet
Medarbejderne spiller en afgørende og central rolle i strategiarbejdet på arbejdspladsen. Deres aktive deltagelse og engagement er afgørende for at sikre at strategien ikke blot forbliver på ledelsens bord, men bliver et fælles anliggende.
Inspiration

Få seneste nyt om strategirealisering

Vil du gerne følge med i de seneste trends og udviklinger indenfor strategirealisering, så er vores LinkedIn-side det rette sted for dig.

Besøg os på LinkedIn