artiklen er oprindeligt bragt i Børsen Ledelse
Anne-Mette Scheibel
Partner, Resonans A/S
Mikkel Ejsing
Partner, Resonans A/S

Sådan anvendes Ledelseskommissionens anbefalinger i din daglige ledelse

3 udfordringer omkring Ledelseskommissionen

Ledelseskommissionens anbefalinger har sat ledelse på dagsordenen og lagt op til debat. Vi har talt med regionsdirektør i Region Sjælland, Per Bennetsen og kommunaldirektør i Roskilde Kommune og formand for Kommunaldirektørforeningen, Henrik Kolind og fået deres syn på tre centrale udfordringer i forbindelse med anbefalingerne.


Ledelseskommissionens anbefalinger har formået at sætte ledelse på dagsordenen, og de diskuteres lystigt rundt omkring. Naturligvis mest i den offentlige sektor, men relevansen af anbefalingerne kan bestemt også oversættes til en privat kontekst.

Som opfølgning på Ledelseskommissionens lancering af de 7 anbefalinger i juni 2018 har Djøf, FOA, DSR, KL, Danske Regioner, Lægeforeningen og Kommunaldirektørforeningen taget initiativ til 5 debatter om Ledelseskommissionens anbefalinger. Vi var til stede på den 4. debat d. 9. oktober på RUC – og vi vil i denne artikel bringe nogle af hovedpointerne fra drøftelserne videre. Per Bennetsen, regionsdirektør i Region Sjælland og Henrik Kolind, kommunaldirektør i Roskilde Kommune og formand for Kommunaldirektørforeningen, deltog i panelet på mødet. Vi har bedt dem uddybe deres indspark og erfaringer fra debatten i denne artikel.

Vi dykker ned i tre udfordringer, som blev fremhævet i debatten:

  1. Hierarkisk styring fylder for meget
  2. Ledelsesidentiteten skal være stærk
  3. Hvordan kommer man i gang med at føre anbefalingerne ud i livet?

Læs mere

Læs om de tre udfordringer i artiklen.

Læs artiklen online

Hent artiklen som PDF

Vidensbank

Flere artikler

Vi skriver artikler der kan hjælpe topledelser, bestyrelser, medarbejdere, borgere og erhvervsaktører med at lykkedes bedre - både sammen og hver for sig.

Find og forstør: Nye og lovende tiltag ved hjælp af spurtevaluering
Det er en god ide at finde og forstørre det, der virker iden offentlige sektor. Så kan andre lære af det og få inspiration til nytænkning. Men vi skal være så sikre som muligt på, at det, vi har fundet, har en positiv effekt.
Politikerforum: Christiansborg burde have tillidsrepræsentanter til at sikre ordentlige arbejdsvilkår for politikerne
Der er masser af vilde problemer, som kalder på politisk lederskab, hvor politikere sætter en tydelig retning og anviser gode og kreative løsninger. Men hvordan sikrer vi, at vores folkevalgte politikere brænder igennem uden at brænde ud
Kære medarbejder: Bland dig i strategiarbejdet
Medarbejderne spiller en afgørende og central rolle i strategiarbejdet på arbejdspladsen. Deres aktive deltagelse og engagement er afgørende for at sikre at strategien ikke blot forbliver på ledelsens bord, men bliver et fælles anliggende.
Inspiration

Få seneste nyt om strategirealisering

Vil du gerne følge med i de seneste trends og udviklinger indenfor strategirealisering, så er vores LinkedIn-side det rette sted for dig.

Besøg os på LinkedIn